T 06 22 23 35 70 - E info@ooijkaas.nl
Ooijkaas Gevel Service Schiedam B.V. | Metselbedrijf D Ooijkaas & Z.N. B.V.
Een passie voor gevels

Stofvrij hakken

Ooijkaas Gevel Service Schiedam heeft oog voor milieu en voor het welzijn van haar medewerkers. Om die reden werken wij met een stofvrij hak-/slijpsysteem. Dit pneumatische systeem is gekoppeld aan krachtige afzuigers en filters waardoor het vrijkomen van kwartstof (fijnstof) tot een minimum wordt beperkt. Dit betekent minder overlast voor bewoners en omwonenden, maar ook voor onze medewerkers.

Sinds 2006 zijn de milieuregels betreffende stof aangescherpt, waardoor voegenstof nu wordt aangemerkt als chemisch afval. Met traditionele technieken is het erg moeilijk te voldoen aan deze eisen. Ook hier biedt stofvrij hakken uitkomst.

Bij het uithakken van voegen is het bepalen van de diepte erg belangrijk en essentieel. Voegen die niet zacht of breed genoeg zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen wergt meer tijd, maar geeft wel een heel mooi resultaat. Vooral bij authentieke panden die op de oude manier zijn gemetseld kan slijpen een beter resultaat geven.

Wij geven u uiteraard graag een persoonlijke uitleg over deze techniek en de voordelen en tevens de kosten in vergelijking tot het traditioneel verwijderen van de voegen.

Design by Webstar Design