010 426 99 96 info@ooijkaas.nl

Ooijkaas Gevelservice

Gevelrenovatie- en Restauratie, Totaalonderhoud, Gevelreiniging, Voeg- en Metselwerken, Vochtwering, Graffiti Control & Betonrenovatie.
Onze ServicesContact

Uw gevel toe aan een opknapbeurt of terugbrengen naar originele staat?

Bij ons kunt u terecht voor: gevelrenovatie en restauratie, totaalonderhoud, gevelreiniging, voeg- en metselwerken, vochtwering, graffiti control en betonrenovatie.

Wij kunnen u een totaal gevelonderhoudspakket aanbieden zonder het inschakelen van externe bedrijven. Voor u betekent dat duidelijke afspraken, een vast aanspreekpunt en vakkundige mensen met jarenlange ervaring.

Waar wij u mee kunnen helpen

‘Totaalonderhoud

Naast gevelonderhoudswerkzaamheden kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor totaalonderhoud voor zowel woningen als bedrijfspanden.

De volgende werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren als het gaat om het totaalonderhoudsproces:

 • Schilderwerkzaamheden aan de buitenschil van uw woning/bedrijfspand.
 • Vervangen van kozijnen door kunststof of hout.
 • Loodgieterswerkzaamheden (vervangen lood/zinkwerk/hemelwaterafvoeren).
 • Vervangen of repareren van uw stalen/aluminium balkonhek of stalen draagconstructie van balkons of in de gevel.
 • Dakwerkzaamheden van gedeeltelijke vervanging/reparatie tot een geheel nieuw dak.
 • Kitwerk, alles op gebied van afdichtingen en afkitten.
 • Betonrenovatie/vloerrenovatie.

Vragen of afspraak maken?

Thor Helical (Verankeringssysteem)

Ooijkaas Gevelservice B.V. is een door Thor Helical gecertificeerd bedrijf om gevel-/scheurverankeringen aan te brengen. In vergelijking met de gangbare systemen maakt dit systeem het mogelijk spouwankers te vervangen op een relatief eenvoudige en kostenbesparende manier.

U als eigenaar of beheerder wilt natuurlijk niet geconfronteerd worden met een ingestorte gevel met als gevolg materiële schade of zelfs erger. Indien niet is voldaan aan de zorgplicht kan het zelfs zijn dat de verzekering niet uitkeert. Kortom, genoeg reden om hier aandacht aan te besteden.

In de laatste decennia van de vorige eeuw werden er geen roestvrijstalen spouwankers gebruikt of niet op de correcte manier geplaatst. Hierdoor zijn er in Nederland al meerdere gevels ingestort. Wij kunnen voor u een onafhankelijke ingenieurs-/adviesbureau inspectie laten uitvoeren naar de staat en de hoeveelheid van de verankeringen. Op basis daarvan kunnen wij u een passend advies geven.

Vragen of afspraak maken?

Stofvrij Hakken & Slijpen

Ooijkaas Gevelservice B.V. heeft oog voor milieu en voor het welzijn van haar medewerkers. Om die reden werken wij met een stofvrij hak-/slijpsysteem. Dit pneumatische systeem is gekoppeld aan krachtige afzuigers en filters waardoor het vrijkomen van kwartstof (fijnstof) tot een minimum wordt beperkt. Dit betekent minder overlast voor bewoners en omwonenden, maar ook voor onze medewerkers.

Bij het uithakken van voegen is het bepalen van de diepte erg belangrijk en essentieel. Voegen die niet zacht of breed genoeg zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen vergt meer tijd, maar geeft wel een heel mooi resultaat. Vooral bij authentieke panden die op de oude manier zijn gemetseld kan slijpen een beter resultaat geven.

Wij geven u uiteraard graag een persoonlijke uitleg over deze techniek.

Vragen of afspraak maken?

Reinigen

Ooijkaas Gevelservice B.V. kan verschillende reinigingsmethoden voor u uitvoeren afhankelijk van de soort vervuiling, het te reinigen materiaal en het beoogde resultaat.

Dust Down Systeeam (sand washing)

Optische vervuiling verwijderen door middel van een lagedruk-straalsysteem waarbij water en straalmiddel (in de meeste gevallen glasparel granulaat) de aanwezige vervuiling verwijderen. Rekeninghoudend met het soort ondergrond en de mate van vervuiling om deze zo min mogelijk te beschadigen. Deze methode wordt meestal toegepast op gevelstenen en beton.

Technisch Reinigen/Stoom-Cleanen

Hogedrukreiniging met heet water eventueel ondersteunt met een reinigingsproduct. Deze methode wordt vooral toegepast bij algvorming en lichte atmosferische vervuiling. Maar ook bij voorreiniging voor het hydrofoberen om een goede doordringing van de steen te verkrijgen, voorreinigen voor betonreparaties en schilderwerkzaamheden. Deze methode wordt ook toegepast bij gevels waarvan het voegwerk wél vervangen moet worden, maar de uitstraling behouden moet blijven.

Kunststof/Aluminium/Trespa Reiniging

Wij kunnen uw vervuilde kunststof, aluminium of trespa geveldelen en raamkozijnen reinigen en conserveren. De vervuiling wordt handmatig verwijderd met een reinigingsproduct. Indien noodzakelijk wordt het materiaal onder hogedruk nog nagespoeld.

Vragen of afspraak maken?

Hydrofoberen & Injecteren

Hydrofoberen

Hydrofoberen voorkomt snelle (weder)vervuiling en aangetaste gevels kunnen met hydrofoberingstechniek worden behandeld waardoor de minerale structuren van verweerde bouwstoffen hersteld worden. Tevens vormt het ook bescherming tegen wind en regen zodat u langer plezier beleeft aan de gereinigde gevel.

Injecteren

Optrekkend grondwater of een lek in de vloer-/muuraansluiting kan vochtproblemen veroorzaken. U kunt bij ons terecht voor het injecteren van uw kelders en muren. Van het oplossen van de lekkage tot het aanbrengen van nieuw stucwerk, zodat u de ruimte weer optimaal kunt gebruiken.

Vragen of afspraak maken?

Graffiti Control

Graffiti is vaak ontsierend voor de uitstraling van uw pand. Ooijkaas Gevelservice B.V. kan u daarbij helpen. De reiniging van graffiti kan op meerdere manieren en is afhankelijk van de ondergrond. Het Dust Down systeem en hogedrukreinigen met heet water (stoom-cleanen) worden doorgaans het meest toegepast.

Indien er vaak graffiti wordt geplaatst op dezelfde locatie kunnen wij na de reiniging ook een anti-graffiti coating aanbrengen om de schade aan de ondergrond tijdens het reinigen te voorkomen en het verwijderen van de graffiti te vereenvoudigen. Dit kan een permanent of semi-permanent systeem zijn. Tevens kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten om er zeker van te zijn dat uw pand ten allen tijde vrij zal zijn van graffiti.

Vragen of afspraak maken?

Metselwerken

U kunt bij ons terecht voor al uw soorten metselwerk, kleinschalige nieuwbouw/aanbouw of renovatie. Bij renovatie/restauratie metselwerkzaamheden is het van belang dat het nieuwe metselwerk goed past bij het oude. Dankzij het gebruik van traditionele bouwmaterialen zal dit verschil minimaal zijn. Materiaalkeuze is dus van groot belang. Het herstellen van zettingsscheuren, vervangen van schoorstenen, het herstellen en vervangen van gevels (als gevolg van oxiderende ankers) vallen ook onder deze werkzaamheden. Vakmanschap is een vereiste en dat kunnen wij u bieden.

 

Voegwerken

Een voeg is een belangrijk onderdeel van een gemetselde gevel. Niet alleen voor de afdichting, maar ook voor de algehele uitstraling. Bij ons kunt u terecht voor alle soorten voegwerk, in de kleinschalige nieuwbouw als in de renovatie- en restauratiebouw. Wij voeren alle type voegwerken uit zoals platvol voeg, verdiepte voeg, schaduwvoeg, daggesnede voeg, knip- en snijvoegwerk. Deze voegtechnieken worden door eigen medewerkers beheerst zodat wij garant staan voor een voeg van constante kwaliteit en uitstraling. Niet elke voeg kan in iedere gevel worden toegepast. Behalve het type voeg is kleur ook erg belangrijk. Smaken verschillen, maar ook daar kunnen wij u in adviseren.

Vragen of afspraak maken?

Betonwerk

U kunt bij ons terecht voor betonrenovatie en betonreparatie. Bij het herstellen van beschadigingen zorgen wij voor een afwerking waardoor het beton weer tijden meekan. Het is bijvoorbeeld mogelijk om beton af te werken met een coating- of impregneerlaag. U kunt hierbij denken aan betonnen vloeren, gevels, balkons, muren en hele galerijen. Naast het repareren van betonschade is het ook van belang om deze te voorkomen. Ooijkaas Gevelservice B.V. voorkomt door goed onderhoud ook dergelijke schade.

De volgende werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren:

 • Injecteren
 • Waterdicht maken van o.a. kelders, garages en bedrijfsgebouwen.
 • Optrekkend vocht en kelderafdichting.
 • Vloer van o.a. balkons en galerijen.

Vragen of afspraak maken?

Contact

Telefoon

010 426 99 96

E-mail

info@ooijkaas.nl

Adres

Nieuw-Mathenesserstraat 40-B
3113 AH Schiedam